Bespiegelingen

Over governance, bestuur, management en organisatie in de 21e eeuw

Sporen van talent

Achtergronden van Nederlanders op de voorgrond

Dinosaurier of krokodil

De toekomst van managen, organiseren en samenwerken

De schaduwkant van leiderschap

Herkennen en vermijden van hoogmoed, ontsporing en excessen

Nieuwerwets organiseren

Onderzoek naar nieuwe organisatievormen

Intercultural Sensitivity

From denial to intercultural competence

Coachen met collega’s

Praktijkboek individuele consultatie

Leiders in cultuurverandering

Een praktische gids voor strategische en culturele veranderingen in organisaties

HRM & (Verander)Management

Van Gorcum is in Nederland een speler van formaat als uitgever van managementboeken. Auteurs als Jaap Boonstra, Erik Reijnders, Henk Volberda en Martijn Aslander verbinden zich met veel genoegen aan onze uitgeverij vanwege het persoonlijke contact en de uitstekende marketing.
Het fonds HRM & (Verander)Management biedt boeken aan voor zowel professionals als voor het onderwijs.

Op Managementhelden.nl vinden onze auteurs een platform om al in een vroeg stadium met de lezer te communiceren over het thema van hun nieuwe boek of een actualiteit binnen hun vakgebied.

Verandermanagement

Van Gorcum Verandermanagement biedt populair wetenschappelijke titels die de zachte kant (mens) en de harde kant (organisatie) van Verandermanagement omvatten. De titels zijn strategisch en tactisch van aard en kunnen gebaseerd zijn op zowel het ontwerpmodel als het ontwikkelmodel. Hierbij richt Van Gorcum Verandermanagement zich niet alleen op het bedrijfsleven, maar ook op de publieke sector.

HRM

Van Gorcum Human Resource Management biedt populair wetenschappelijke titels over de veranderende en vernieuwende rol van HRM en over strategisch personeelsmanagement in zowel profit- als non-profitorganisaties. Van Gorcum HRM ondersteunt u om een optimaal HR-beleid te ontwikkelen, zodat uw organisatie excellent kan presteren. Terugkerende onderwerpen zijn: arbeids- en organisatiepsychologie, cultuur & diversiteit, duurzaam personeelsbeleid, HR-strategie, innovatief organiseren, interne communicatie, verandermanagement en werving & selectie.

Koninklijke Van Gorcum BV|Industrieweg 38, 9403 AB Assen|Postbus 43, 9400 AA Assen
+31(0)592 37 95 55|info@vangorcum.nl